DMW Advies steunt VVD-minister van der Steur in zijn ‘Wetsvoorstel Bevordering Mediation’

DMW Advies spreekt niet voor eigen parochie! Uit eigen ervaring in de privé en werksfeer weet je dat het met elkaar in gesprek gaan over het conflict en de mogelijke oplossing, vaak beter werkt dan het conflict laten escaleren. En ultimo voor de rechter om een uitspraak vragen. Een van de partijen wordt vaak (hevig) teleurgesteld door diens uitspraak!

Lukt het niet meer om met elkaar in gesprek te gaan, dan kan een deskundig MfN Registermediator daar goed bij helpen!

Het bij wet bevorderen van mediaton heeft alleen maar voordelen. De rechterlijke macht wordt behoed van veel administratieve handelingen, zodoende minder kosten en meer tijd voor andere zaken die op de stapel blijven liggen. Voor de conflicteigenaars wordt een conflict sneller en minder kostbaar opgelost en vaak wordt ook nog eens de onderlinge communicatie duurzaam hersteld. En nog meer voordelen zijn te bedenken.

DMW Advies blijft de ontwikkelingen volgen! Complicatie? Komende verkiezingen! VVD (en PvdA) zal nu geen grote wetswijzigingen willen doorvoeren anders dan het wetsvoorstel ‘smooth’ door en Tweede Kamer en Eerste Kamer geloodst kan worden! En de Raad van State was niet blij met het voorstel van van der Steur! We wachten belangstellend af!

Lees meer:

MfN
NVm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *